paul kruize jeans

In tegenstelling tot massaproductie zoals we die kennen in de modewereld houd ik de dingen graag simpel en klein. Slechts één man, één machine, maakt de broeken een voor een. Exclusief voor u geknipt en gemaakt.

Het draait allemaal om kwaliteit in materiaal, constructie, techniek en – natuurlijk – pasvorm. De pasvorm is wat een op maat gemaakte jeans onderscheidt van de massa-geproduceerde jeans. Het patroon wordt gemaakt op basis van uw persoonlijke maten en modelkeuze. Vandaar de perfecte pasvorm. Door het dragen krijgt de jeans steeds meer unieke karaktereigenschappen. Zo wordt het een spijkerbroek met een uniek, persoonlijk karakter.

de jeans

Ik heb een minimalistische benadering bij het maken van jeans. Alle details zijn er met een reden, niet ter decoratie. Je zou kunnen zeggen dat de vorm voortkomt uit de functie (‘form follows function’). Ik werk met slechts één machine, een enkelnaads rechtstikker. Er zijn dus geen gelockte naden. Alle naden zijn of selvedge of kapnaden of afgewerkt met een bies. Geen enkele naad is open. De knoopsgaten maak ik met de hand. Ik geloof dat de jeans er aan de binnenkant net zo mooi uit moet zien als aan de buitenkant.

de materialen

De stoffen die ik gebruik zijn de beste selvedge denims uit Japan en de USA. Het duurt even voordat ze zijn ingedragen, maar het is de moeite waard! Door de jeans lang te dragen voor je deze wast ontstaan prachtige draag- en slijtsporen in de stof. De denims zijn allemaal gesanforiseerd, voorgekrompen, wat resulteert in een minimale krimp. Ik adviseer om de jeans voor het dragen te ‘soaken’. Dit maakt de katoenvezels sterker en verlengt de levensduur van de jeans.

de details

+ 100% enkelnaalds constructie
+ hand gekapte naden bij juk, achternaad en binnenbeen
+ selvedge coin pocket
+ ‘one piece’ selvedge gulp constructie
+ selvedge boord
+ selvedge riemlussen
+ handgemaakte knoopsgaten
+ koperen rivets
+ knopen met dubbele pin
+ leren versterking achter knopen en rivets
+ extra sterke bakvoering
+ leren label

+ prijzen vanaf €795

bestellen

Graag ontvang ik u in mijn studio. Ik neem uw maten op en we bespreken welke stijl en pasvorm het best voor u is, waarna we de stof kiezen. Daarna teken ik een patroon op basis van uw maten. Enige tijd later volgt een pas-afspraak. Gebaseerd op een proefmodel maak ik zonodig de laatste aanpassingen aan het patroon. Als uw op maat gemaakte jeans klaar is kan deze worden afgehaald of worden opgestuurd.

Als u niet de mogelijkheid heeft om langs te komen in mijn studio kan alles via e-mail worden geregeld info@paulkruize.com.
Ik begeleid u in het nemen van uw maten en ook de stofkeuze en andere wensen bespreken we op deze manier. Als de jeans klaar is wordt deze naar u opgestuurd.

De jeans wordt met de hand gesigneerd en gedateerd en wordt verpakt in een handgemaakte katoenen tas.

In beide gevallen is mijn doel om uw volgende favoriete jeans te maken. Als uw spijkerbroek op enig moment gerepareerd moet worden kan deze naar mij worden opgestuurd voor een gratis reparatie.

Een afspraak maken kan via e-mail: info@paulkruize.com.

De prijs van een op maat gemaakte jeans is vanaf €795.

over

Paul Kruize Jeans is een eenmans-bedrijf ontstaan uit de zoektocht naar de perfecte jeans.
De man is het bedrijf. Ik ben Paul Kruize. Ik heb een achtergrond in de mode en heb jaren als meubelontwerper gewerkt, maar eigenlijk wilde ik altijd kleermaker worden. Met het verstrijken der jaren werd ik steeds meer aangetrokken tot het maken van jeans. Geen mode. Jeans. Op maat, minimalistisch, en gedetailleerd. Want ik geloof in ‘less is more’ and ‘god is in the details’.
Zo gezegd zo gedaan. Ik breidde mijn vaardigheden uit, ontwikkelde patronen en maakte talloze proefmodellen. In 2014 was ik klaar om me te presenteren als jeansmaker op zoek naar de ultieme jeans.

Momenteel wil ik mijn vaardigheden als jeansmaker doorontwikkelen, niet de omvang van mijn bedrijf. Ik wil werken voor individuen, niet voor labels. Ik laat me leiden door een kleermakersmentaliteit: het beheersen en persoonlijk uitvoeren van het totale proces, van maatnemen tot en met het maken.

Ik heb mijn plek in de wereld gevonden. Figuurlijk door het zoeken naar de perfecte jeans en letterlijk door het wonen en werken in Roombeek, Enschede, een omgeving met een bijzonder rijk erfgoed in de textielindustrie. Dat, geboren in een familie met een confectieverleden, past me goed. Alsof het altijd zo heeft moeten zijn…

algemene voorwaarden

Aangezien de jeans op bestelling en op maat worden gemaakt zijn alle verkopen definitief. Paul Kruize Jeans (PKJ) kan geen ruilingen of terugbetalingen toestaan. De jeans worden naar uw maten geproduceerd, dus controleer goed welke maten u doorgeeft bij het plaatsen van een bestelling. Als u op enig moment tijdens het bestellen hulp of advies nodig hebt, neem dan gerust contact op via info@paulkruize.com.

Omdat de jeans worden gemaakt op een niet-automatische machine dient u rekening te houden met een afwijking van 1,25 centimeter.

PKJ biedt gratis reparaties aan op zijn jeans tot 5 jaar na aankoop (eventuele verzendkosten zijn voor rekening van de klant).

PKJ draagt geen verantwoordelijkheid voor kosten van inklaring en belastingen.

Leveringstijd is gemiddeld 4 tot 5 weken aangezien de jeans op bestelling en op maat worden gemaakt.

Een bestelling kan worden geplaatst door een e-mail te sturen naar info@paulkruize.com. Na het plaatsen van de bestelling ontvangt u een factuur. Als de jeans worden opgestuurd ontvangt u een trackingnummer om de bestelling te volgen. Betalingen kunnen worden gedaan door middel van een bankoverschrijving of via PayPal.