paul kruize bespoke jeans

In tegenstelling tot massaproductie zoals we die kennen in de modewereld houdt Paul Kruize de dingen graag simpel en klein. Slechts één man, één machine, één broek per keer gemaakt. Exclusief voor u geknipt en gemaakt.

Het draait allemaal om kwaliteit in materiaal, constructie, techniek en – natuurlijk – pasvorm. De pasvorm is wat een op maat gemaakte jeans onderscheidt van de massa-geproduceerde jeans. Het patroon wordt met de hand getekend op basis van uw persoonlijke maten en modelkeuze. Vandaar de perfecte pasvorm. De broek is een klassieke 5-pocket jeans, maar gemaakt met ‘sartorial’ precisie. Het beste van beide werelden. Denk James Dean op Savile Row.

de jeans

Kruize heeft een minimalistische benadering bij het maken van jeans. Alle details zijn er met een reden, niet ter decoratie. Je zou kunnen zeggen dat de vorm voortkomt uit de functie (‘form follows function’). Hij werkt met slechts één machine, een enkelnaads rechtstikker. Er zijn dus geen gelockte naden. Alle naden zijn of selvedge of kapnaden of afgewerkt met een bies. Geen enkele naad is open. De knoopsgaten zijn handgemaakt. Kruize gelooft dat de jeans er aan de binnenkant net zo mooi uit moet zien als aan de buitenkant.

de materialen

De gebruikte stoffen zijn de beste selvedge denims uit Japan. De denims zijn allemaal gesanforiseerd, voorgekrompen, wat resulteert in een minimale krimp.

de details

+ 100% enkelnaalds constructie
+ hand gekapte naden bij juk, achternaad en binnenbeen
+ selvedge coin pocket
+ ‘one piece’ selvedge gulp constructie
+ selvedge boord
+ selvedge riemlussen
+ handgemaakte knoopsgaten
+ koperen rivets
+ knopen met dubbele pin
+ leren versterking achter knopen en rivets
+ extra sterke zakvoering
+ leren label

+ prijzen vanaf €950

bestellen

U bent van harte welkom in de studio. Kruize neemt uw maten op en u bespreekt welke stijl en pasvorm het best voor u is, daarna kiest u de stof uit. Vervolgens wordt een patroon op basis van uw maten gemaakt. Enige tijd later volgt een pas-afspraak. Gebaseerd op een proefmodel worden zonodig de laatste aanpassingen op het patroon doorgevoerd.

Het hele proces van het maken van een spijkerbroek kan 16 tot 20 uur in beslag nemen. Als uw op maat gemaakte jeans klaar is kan deze worden afgehaald of worden opgestuurd.

Als u niet de mogelijkheid heeft om langs te komen in de studio kan alles via e-mail of FaceTime worden geregeld (info@paulkruize.com.)
Kruize begeleid u in het nemen van uw maten en ook de stofkeuze en andere wensen worden via deze weg besproken.

In alle gevallen is het doel om uw volgende favoriete jeans te maken. Als uw spijkerbroek op enig moment gerepareerd moet worden kan deze worden opgestuurd voor een gratis reparatie.

Een afspraak maken kan via e-mail: info@paulkruize.com.

De prijs van een op maat gemaakte jeans is vanaf €950

algemene voorwaarden

Aangezien de jeans op bestelling en op maat worden gemaakt zijn alle verkopen definitief. Paul Kruize Jeans (PKJ) kan geen ruilingen of terugbetalingen toestaan. De jeans worden naar uw maten geproduceerd, dus controleer goed welke maten u doorgeeft bij het plaatsen van een bestelling. Als u op enig moment tijdens het bestellen hulp of advies nodig hebt, neem dan gerust contact op via info@paulkruize.com.

Omdat de jeans worden gemaakt op een niet-automatische machine dient u rekening te houden met een afwijking van 1,25 centimeter.

PKJ biedt gratis reparaties aan op zijn jeans tot 5 jaar na aankoop (eventuele verzendkosten zijn voor rekening van de klant).

PKJ draagt geen verantwoordelijkheid voor kosten van inklaring en belastingen.

Leveringstijd is gemiddeld 6 tot 8 weken aangezien de jeans op bestelling en op maat worden gemaakt.

Een bestelling kan worden geplaatst door een e-mail te sturen naar info@paulkruize.com. Na het plaatsen van de bestelling ontvangt u een factuur. Als de jeans worden opgestuurd ontvangt u een trackingnummer om de bestelling te volgen. Betalingen kunnen worden gedaan door middel van een bankoverschrijving of via PayPal.